Gitaar Kopen

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen een gitaar online kopen. Als voordeel kunt u online de gitaren vergelijken en kopen voor de laagste prijs. Helaas kan er online geen persoonlijk advies geboden worden, maar als u zelf wat research kunt doen, merkt u al snel wat u precies zoekt. Omdat steeds meer webwinkels gitaren online gaan verkopen, wordt het overzicht van prijzen steeds groter.

Uitvoeringen

Grofweg zijn er 3 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waar u eerst een keuze in zult moeten maken. Allereerst is het belangrijk of u basgitaar of een standaard gitaar wilt gaan bespelen. Een basgitaar is een gitaar met 4 dikke snaren die lage tonen voortbrengen en meestal elektrisch zijn. Naast een basgitaar heb je de keuze uit een 6-snarige gitaar die zowel akoestisch als elektrisch te koop is. Deze gitaren zorgen voor de melodie, terwijl een basgitaar voor het ritme zorgt.

Akoestische gitaar of Elektrische gitaar?

Als u een akoestische gitaar wilt kopen, zijn er weer verschillende modellen verkrijgbaar die het geluid en de sfeer bepalen. Zo kunt u een klassieke gitaar kopen, een jazz gitaar, maar bijvoorbeeld ook een western gitaar die weer een heel ander model en geluid heeft. Ook bij elektrische gitaren zitten er onderlinge verschillen. Zo zijn er gitaren met een zogenaamde hollow-body of een solid-body, waarbij de hollow-body een open klankkast heeft en de solid body een dichte klankkast. Ook dit is weer bepalend voor het geluid. Naast een akoestische of elektrische gitaar, kun je ook nog een semi-akoestische gitaar kopen, die wel versterkt wordt, maar een akoestisch geluid voortbrengt.

Gitaar leren spelen

Als u een gitaar gekocht heeft dan is het nog zaak om er goed op te leren spelen. Dit kunt u doen via bijvoorbeeld een thuiscursus of online via diverse websites. Uiteraard kunt u ook les gaan volgen bij een gitaarschool in uw buurt. Aan u de keuze wat uw u kiest. Als beginnend gitarist raden we u altijd aan om les te volgen bij een erkende gitarist.

Gitaar Accessoires

Na het online kopen van een gitaar, bent u nog niet klaar. U heeft diverse accessoires nodig om uw hobby compleet te maken. Als u een elektrische gitaar gaat kopen, zult u wellicht een gitaar versterker nodig hebben en de daarbij horende bekabeling. Verder speelt u wellicht met een plectrum en u zult de gitaar ook moeten stemmen. Als u ervaren bent, zult u het gitaar stemmen doen op basis van het geluid, maar als beginnend gitarist is een gitaar stemmen makkelijker met een stemfluitje of stemkastje.

Koop een gitaar Goedkoop online

Via de website gitaarvergelijk.nl proberen we u te helpen met de keuze van een gitaar. Op onze website heeft u een groot overzicht van gitaarmerken, zoals Fender, Gibson, Crafter, Aria, Cort, PRS of Stagg en kunt u per merk sorteren op model, kleur, materiaal en prijs. Bekijk video’s, foto’s en specificaties van gitaren en maak een goede keuze!