Zoek hier op gitaar merk of type

Cort Gitaar

Het bijzondere aan Cort gitaren is dat deze in Korea een van de grotere producenten is van elektrische,  akoestische en basgitaren. Echter hun belangrijkste doel is om zich bezig te houden met  OEM op economisch gebied. OEM is de...
Helaas zijn er geen producten gevonden met de door u gebruikte zoekterm.

Geschiedenis

In 1960 is Jack Westheimer  contacten gaan leggen met gitaarbouwers uit Japan met het idee om de Japanse gitaren in te kunnen voeren in de Verenigde Staten.  Voorbeelden van merken waarbij de associatie gelegd kan worden met Jack Westheimer zijn o. a  Teisco, Cortez, Pearl, Silverstone en uiteraard Cort niet te vergeten.  In de jaren tussen 1948 en 1969 was er het bedrijf Teisco die goedkope muziekinstrumenten produceerde zoals gitaren, keyboards en drums en buiten de muziekinstrumenten werden er ook nog microfoons en versterkers gemaakt.  De producten die Teisco maakte werd in grote mate geleverd aan  de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk.  Voor het bedrijf van Jack Westheimer Cor-Tek ging heten, werd het opgericht onder de naam  Yoo-Ah  gelegen in Zuid-Korea en had hierbij een zakenpartner Yung-H. Park Cor-Tek is een verwijzing naar het gitaarmerk Cortez waar Jack Westheimer zijn naam aan had verbonden.

Gitaar Koopgids

Wilt u een gitaar kopen die bij u past, dan is het slim om onze koopgids eens te bekijken. In deze gids geven we tips en trucs over gitaren, maken we de keuze duidelijk tussen een elektrische gitaar, een akoestische gitaar en een basgitaar en geven u advies over de diverse gitaar merken. Twijfelt u tussen een Jazz gitaar, een klassieke gitaar of een Spaanse gitaar? Wij zetten deze modellen voor u op een rij. Gitaar spelen is leuker als u een gitaar koopt die past bij uw wensen. Op Gitaarvergelijk kunt u een gitaar kopen tegen de laagste prijzen en de beste aanbiedingen!