Zoek hier op gitaar merk of type

Epiphone Gitaar

Als u een elektrische gitaar wilt kopen die zo goed gaat bevallen dat u het liefste er op zou willen blijven spelen dan is de Epiphone Les Paul een absolute aanrader en mag in vergelijking met andere gitaren zeker een topper worden genoemd...
Helaas zijn er geen producten gevonden met de door u gebruikte zoekterm.

Het ontstaan van de Epiphone

Epiphone is een bedrijf dat gitaren bouwt en is opgericht door de Griek Epi wat een  afkorting is voor Epaminondas Stathopoulos.  In 1903 verhuisde Epi met zijn gezin naar New York waar hij vervolgens in 1917 begon met de bouw van  tenor-banjo’s en vanaf 1924 werd de naam Epiphone gebruikt. Nadat Epi in 1943 overleed aan leukemie werd het bedrijf in 1957 overgenomen door Gibson en Epiphone een onderdeel werd binnen het bedrijf.  In 1964 kopen The Beatles  drie Epiphones en gebruiken deze in het zeer bekende nummer All you need is love. In de jaren 70 gaat het iets minder goed met Epiphone en Gibson en hierdoor wordt de productie verplaatst naar Japan. Na deze verandering gaat Epiphone ook weer “oude modellen”’ maken zoals de Epiphone Sheraton, maar er worden modellen van Gibson nagemaakt waaronder de Flying V en Les Paul. Dit kopiëren gaat sinds het begin van deze eeuw steeds verder en vindt de productie van deze gitaren voornamelijk plaats in China en Korea. Enkele zeer aparte modellen worden wel nog in de Verenigde Staten gemaakt waar alles is begonnen.  Epiphone valt nog altijd onder Gibson.

Gitaar Koopgids

Wilt u een gitaar kopen die bij u past, dan is het slim om onze koopgids eens te bekijken. In deze gids geven we tips en trucs over gitaren, maken we de keuze duidelijk tussen een elektrische gitaar, een akoestische gitaar en een basgitaar en geven u advies over de diverse gitaar merken. Twijfelt u tussen een Jazz gitaar, een klassieke gitaar of een Spaanse gitaar? Wij zetten deze modellen voor u op een rij. Gitaar spelen is leuker als u een gitaar koopt die past bij uw wensen. Op Gitaarvergelijk kunt u een gitaar kopen tegen de laagste prijzen en de beste aanbiedingen!